Extra Lens - ICL

ICL (Implantable Contact Lens)

Tijdens deze ingreep wordt een extra lensje in het oog geplaatst met behoud van de natuurlijke lens. Deze ICL (Implantable Contact Lens) wordt geplaatst tussen de iris en de eigen lens.
Het is een kortdurende ingreep onder lokale verdoving welke bovendien omkeerbaar is.
Deze behandeling kan zowel bijziendheid, astigmatisme als verziendheid corrigeren.

Wat is een ICL:

Een ICL (Implantable Contact Lens) is een uiterst dunne lens welke de brekingsfout van je ogen corrigeert en geplaatst wordt tussen de iris  en de eigen ooglens.

In tegenstelling tot een lensvervanging wordt bij deze ingreep de eigen natuurlijke lens bewaard. Let wel, net zoals bij Femto LASIK en Smile laser corrigeert deze techniek enkel uw vertezicht en zal u vanaf de leeftijd van ongeveer 45 jaar een leesbril nodig hebben. Uw eigen natuurlijke lens wordt vanaf dan namelijk minder flexibel en kan dus minder 'inzoomen'.

De lenzen zijn voor uzelf of anderen niet zichtbaar.

Waarom kiezen voor een ICL

Dit extra lensimplant is een alternatief voor de reeds langer bestaande laserbehandelingen en laat zelfs behandeling toe van hoge waarden van bijziendheid en astigmatisme, zelfs afwijkingen van meer dan -10 dioptrie. 

Een ICL is ook aangewezen wanneer het hoornvlies te dun is voor laserbehandeling of wanneer u last hebt van droge ogen.

Uitgezonderd een kleine incisie wordt het eigen weefsel bij een ICL ingreep niet gewijzigd. Dit zorgt ervoor dat de ingreep volledig omkeerbaar is. Indien u in de toekomst andere behandelingen zou overwegen blijven onze metingen daardoor ook zeer betrouwbaar.

Het is een kortdurende ingreep met uiterst snel resultaat, zeer hoge patiënt tevredenheid en reeds uitgevoerd op meer dan 1 miljoen ogen.

Verloop behandeling :

Na een uitgebreid vooronderzoek op onze praktijk waarbij de sterkte van de corrigerende lens wordt bepaald, krijgt u een afspraak in de Mediclinic waar in een ultramoderne setting de ingreep wordt uitgevoerd. 
De behandeling zelf duurt een vijftiental minuten per oog en gebeurt onder lokale verdoving met alleen druppels.
Onder onze ultramoderne Zeiss Opmi Lumera 700 operatiemicroscoop wordt via een uiterst kleine incisie (3 mm) aan de rand van het hoornvlies het dunne, opgerolde lensje ingebracht en op de juiste plaats gepositioneerd.

Verdoving

Injectie lensLens achter irisEinde ingreep

 

Brochure download:

Animatie: